بهترین درمان های خانگی برای گرمازدگی؛ 8 پیشنهاد جادویی!
به گزارش تور ارمنستان ارزان، آفتاب داغ روز های تابستانی حتی آدم های سالم را دچار گرمازدگی می نماید. گاهی گرمای هوا به درجه ای می رسد که انگار تمام انرژی تان نابود می گردد و از بین می رود. ضعف و بی حالی هم پیامد بعدی این جریان است. بعد کم شدن آب بدن یا دهیدراته شدن رخ می دهد و این گرمازدگی ممکن است به یک بیماری تبدیل گردد؛ بنابراین بد نیست با درمان خانگی گرمازدگی آشنا باشید و در صورت لزوم از آن ها بهره ببرید.
در این میان، نکته مهم است که علت این مشکل را درک کنید و بتوانید علائم و نشانه ها را تشخیص بدهید. به این ترتیب می توانید درمان مناسب برای خودتان را انتخاب کنید.
به همین دلیل بد نیست قبل از این که به سراغ روش های درمانی خانگی برای برطرف گرمازدگی تان بروید، علل و علائم این مشکل را آنالیز کنید.
عوامل بروز گرمازدگی
مایعات موجود در بدن مسئول حفظ دمای بدن در شرایط گرم هستند. زمانی که به مدت طولانی در آب و هوای خیلی گرم هستیم بدن برای خارج کردن گرمای بیش از حد و خنک کردن خود عرق می نماید. هنگامی که بدن به میزان زیادی مایعات خود را از دست می دهد، دچار کمبود آب (دهیدراته شدن) و گرمازدگی می شویم. این حالت گرمازدگی به راحتی می تواند به یک اختلال تهدید نماینده جان منجر گردد که در آن دمای بدن ممکن است حتی تا 40 درجه سلسیوس افزایش بیابد و موجب بروز آسیب عصبی گردد. گرمازدگی می تواند به دو دلیل رخ بدهد:
- فعالیت زیاد بدنی در آب و هوای گرم، برای مثال انجام ورزش در گرما به مدت چند ساعت
- سالمندان، بچه ها و افراد مبتلا به بیماری معمولا در تنظیم دمای بدن خود مشکل دارند. آن ها ممکن است در هوای خیلی گرم، حتی بدون انجام هر گونه فعالیت بدنی مبتلا به گرمازدگی شوند.
علائم و نشانه های گرمازدگی
- افزایش دمای بدن (40 درجه سلسیوس و بالاتر)
- حالت تهوع و استفراغ
- سردرد
- گیجی و ضعف
- سرخ شدن پوست
- تند تند نفس کشیدن و افزایش ضربان قلب
- گرفتگی عضلات و گرفتگی های شکمی
- عرق نکردن یا به شدت عرق کردن
گرمازدگی پس از این علائم هشدار دهنده آغاز می گردد و علائم این بیماری معمولا عصبی هستند. بیمار ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
- تحریک پذیری
- هذیان گویی و توهم
- بروز تغییرات رفتاری عجیب و غریب
- تشنج
نکته مهم این است گرمازدگی حتی می تواند تا کما پیشرفت کند. از این رو، این علائم و نشانه ها را نباید نادیده بگیرید و باید در اسرع وقت آن ها را مورد رسیدگی قرار بدهید.
درمان های خانگی برای برطرف گرمازدگی
1. دوغ بنوشید
دو قاشق غذاخوری ماست را با یک لیوان آب، مقدار کمی نمک و مقدار کمی پودر زیره مخلوط کنید. بهتر است این نوشیدنی را به صورت سرد بنوشید. از آن جایی که آب ماده اصلی این نوشیدنی طراوت بخش است می تواند بدن را خنک و هیدراته کند. این نوشیدنی همچنین حاوی پروبیوتیک ها، پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین هاست که احتیاج بدن را به این مواد دوباره تامین می نماید.
2. حمام سرد
وان حمام را از آب سرد پر کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب غوطه ور شوید. این روش یکی از روش های درمانی یاری های اولیه است و می تواند قبل از این که بیمار بتواند برای درمان به بیمارستان منتقل گردد، مورد استفاده قرار بگیرد. این روش درمانی توسط متخصصان برای برطرف مشکل گرمازدگی به علت انجام فعالیت زیاد در گرما توصیه می گردد. آب سرد به پایین آوردن کل دمای بدن، که به علت گرمازدگی بالا رفته است، یاری می نماید. البته از آب یخ استفاده نکنید، زیرا ممکن است دمای بدن شما به شدت کاهش پیدا کند و باعث بروز عوارض بدتری گردد.
3. طب چینی
یک فنجان ماش و 3 فنجان آب را بجوشانید و مایع به دست آمده را صاف کنید. صبر کنید محلول به دست آمده خنک گردد و سپس آن را بنوشید. شما می توانید این روش درمانی را هر زمانی که لازم بود، بهره ببرید.
هرچند ماش بومی هند است، اما در سراسر دنیا کشت می گردد و اغلب در طب سنتی چینی (TCM) برای درمان گرمازدگی بدن استفاده می گردد. جوشاندن دانه های ماش یک داروی مقوی می سازد که بدن را هیدراته می نماید و همچنین دمای بدن را کاهش می دهد. چنین تاثیری به این دلیل است که ماش طبیعتی تب بر دارد. این نوشیدنی علاوه برای اینکه درمان خانگی گرمازدگی است، برای سم زدایی بدن نیز بسیار عالی است.
4. روغن های معطر
2 تا 3 قطره روغن نعناع فلفلی، 1 تا 2 قطره روغن اسطوخودوس و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن بادام را با هم مخلوط کنید. این مخلوط روغن را در پشت گردن، روی پا ها و داخل مچ دست خود ماساژ بدهید. هر بار که دمای بدن آغاز به بالا رفتن می نماید، می توانید از این روش درمانی بهره ببرید. روغن اسطوخودوس پوست آفتاب سوخته و همچنین اعصاب را تسکین می دهد. روغن نعناع فلفلی اثر خنک نماینده بر بدن دارد و به کاهش دمای بدن یاری می نماید.
5. آب پیاز و عسل
بعد از حمله گرمازدگی، آب پیاز را پشت گوش ها، کف پا ها و روی قفسه سینه تان بمالید. اجازه بدهید آب پیاز روی این نواحی بماند. پس از این که علائم گرمازدگی از بین رفت، یک قاشق چایخوری از آب پیاز را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و ترکیب حاصل را بخورید.
آب پیاز را در طول مدت گرمازدگی تنها یک بار بهره ببرید، در حالی که می توانید مخلوط پیاز و عسل را دو بار در روز و به مدت چند روز پس از وقوع گرمازدگی مصرف کنید. گفته می گردد که آب پیاز علائم گرمازدگی را تسکین می دهد. با این حال، مکانیسم دقیق عملکرد آن معلوم نیست.
6. آب تمبر هندی
چند تکه تمبر هندی، یک تا یک و نیم لیوان آب و مقدار کمی شکر یا عسل.
به مدت چند دقیقه تمبر هندی را بجوشانید. این مایع را صاف کنید و شکر یا عسل را برای بهتر کردن طعمش به آن اضافه کنید. این ترکیب گیاهی را پس از آنکه خنک شد، بنوشید. به محض این که علائم آغاز به پدیدار شدن می نمایند، از این درمان بهره ببرید.
معروف است که تمبر هندی بدن را خنک می نماید در حالی که مواد مغذی ضروری و الکترولیت هایی که در اثر دهیدراته شدن بدن از بین رفته اند، دوباره به بدن می رساند.
7. شربت گشنیز
گشنیز را با کمی آب داخل دستکاه مخلوط کن بریزید و آب آن را بگیرید. کمی شکر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. نوشیدنی حاصل را به مدت چند دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و سپس آن را بنوشید. یک لیوان از این نوشیدنی را در مدت وقوع گرمازدگی میل کنید.
این گیاه تاثیر خنک نماینده روی بدن دارد. این سبزی گرمای بیش از حد بدن را از بین می برد و یاری تان می نماید از شر تهوع و استفراغ خلاص شوید.
8. سرکه سیب
یک لیوان آب سرد و قاشق چایخوری سرکه سیب را با هم مخلوط کنید و آن را بنوشید. اگر پس از پیاده روی زیر نور خورشید، احساس سرگیجه یا ضعف داشتید، این نوشیدنی را بنوشید. سرکه سیب حاوی مواد معدنی و ویتامین است که یاری می نمایند تا به سرعت الکترولیت های از دست رفته بدن دوباره تامین شوند.
تهوع، ضعف، سرگیجه و افزایش دمای بدن در طول گرمازدگی، قطعا خوشایند نیست. در اسرع وقت آن ها را با این 8 درمان خانگی گرمازدگی کنید و در کوتاه مدت از شرشان خلاص شوید. هدف اصلی این داروها، خنک کردن بدن و برگرداندن آب و الکترولیت های از دست رفته به بدن است.
هشدار هایی برای جلوگیری از بروز گرمازدگی
- زمانی که در معرض نور خورشید قرار دارید، همواره سر خود را با روسری، کلاه یا چتر بپوشانید.
- به میزان فراوان آب بنوشید. آب سبب می گردد که بدن هیدراته بماند و آن را خنک نگه می دارد. همواره همراه خود یک بطری آب داشته باشید!
- دوغ یا لیموناد بنوشید تا از گرم شدن بیش از حد بدن جلوگیری کنید.
- در هوای گرم و مرطوب، لباس های گشاد بپوشید.
- در روز های گرم تابستان لباس های رنگ روشن را انتخاب کنید، زیرا گرمای کم تری را جذب می نمایند.
- وقتی خارج از خانه و در معرض نور خورشید هستید، فشار زیادی به خودتان وارد نکنید. یک برنامه زمانی ساده برای حفظ انرژی خود داشته باشید و در طول تمرین یا بازی در فضای باز بدن تان را هیدراته نگه دارید.
- 6 تا 8 ساعت در روز بخوابید و رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید. به این ترتیب اطمینان حاصل خواهید کرد که بدنتان به خوبی استراحت می نماید و دارای مقدار مناسبی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین برای عملکرد درست خود است.
منبع: فرارو