دلایل وا رفتن کوفته چیست؟
به گزارش تور ارمنستان ارزان، کوفته یکی از غذاهای پرطرفدار سنتی ایران است. این غذا انواع مختلفی دارد. کوفته تبریزی، کوفته قلقلی و کوفته برنجی از انواع کوفته هستند. خیلی از افراد این غذا را به علت آن که درست کردن آن کمی مشکل است، هیچ وقت درست نمی نمایند. در صورتی که خیلی ساده با چند ترفند می توان به برترین شکل انواع کوفته را در منزل تهیه کرد.

ما در این مقاله از خبرنگاران قصد داریم دلایل وا رفتن کوفته را توضیح دهیم و در ادامه به ترفندهایی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته بپردازیم.
علت وا رفتن کوفته چیست؟
- پیش ار هر چیز باید به پرسش دلایل وا رفتن کوفته چیست پاسخ دهیم. این که چرا کوفته پس از پخته شدن از هم باز می گردد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. پیش از هرچیز باید بدانید متناسب نبودن مواد اولیه کوفته نسبت به یکدیگر مهم ترین علت وا شدن کوفته است. برای مثال در صورتی که میزان گوشت کم باشد، پس از پخته شدن بدون شک کوفته از هم وا می رود.
- یکی دیگر از دلایل وا رفتن کوفته دمای سس است. در صورتی که سس سرد باشد و سپس کوفته ها را درون آن قرار دهید ممکن است کوفته باز گردد. پس حتماً به این نکته توجه داشته باشید که زمانی کوفته ها را وارد سس کنید که به دمای جوش رسیده باشد.
- علت آخر وا رفتن کوفته آن است که از گوشت خیلی چرب برای درست کردن آن بهره ببرید. گوشت خیلی سفت باعث می گردد کوفته ای که آماده کردید نیز خیلی سفت باشد. بنابراین گوشت مناسب را برای اینکار انتخاب کنید. بعلاوه هنگام درست کردن مواد باید به خوبی همه مواد اولیه را با هم ورز دهید.
ترفندهای جلوگیری از وا رفتن کوفته
تا به این جا با دلایل وا رفتن کوفته آشنا شدید. حالا باید برای جلوگیری از این اتفاق کارهایی انجام دهید تا مانع آن بشوید. در ادامه به این ترفندها می پردازیم.
انتخاب گوشت برای تهیه کوفته
انتخاب گوشت مناسب یکی از رازهای درست کردن کوفته خوشمزه است. هنگامی که برای مواد اولیه کوفته خرید می کنید توجه داشته باشید که گوشتی را انتخاب کنید که نه خیلی چرب و نه خیلی خشک باشد. زیرا چرب بودن گوشت باعث وا رفتن و خشک بودن گوشت نیز باعث سفت شدن کوفته می گردد.
نسبت مواد اولیه کوفته به یکدیگر
یکی دیگر از راه های جلوگیری از وا رفتن کوفته توجه به نسبت مواد اولیه است.
- در صورتی که میزان گوشت کم باشد، زمانی که کوفته را درون سس قرار می دهید از هم باز خواهد شد.
- میزان لپه و برنج بیش از میزان باعث وا رفتن کوفته می گردد.
- زیاد بودن گوشت نیز باعث سفت شدن کوفته خواهد شد.
بنابراین دقت کنید که میزان مواد اولیه کوفته باید کاملاً به میزان باشد.
ورز دادن کوفته
پیش از این نیز به طور مختصر اشاره شد که باید به خوبی همه مواد را با هم ورز دهید. زمانی که مواد کوفته را با هم ترکیب کردید باید همه آنها را به خوبی و در زمان طولانی ورز دهید تا کاملاً یکدست گردد.
این یکدست شدن سبب می گردد مواد به خوبی به هم بچسبند. در غیر این صورت به احتمال خیلی زیاد کوفته از هم وا می رود. توجه داشته باشید باید ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید که مواد به دست بچسبد. گفتنی است در صورت ورز دادن بیش از حد، کوفته سفت می گردد.
دمای سس کوفته
یکی دیگر از ترفندها برای جلوگیری از وا شدن کوفته دمای کوفته است. زمانی که کوفته ها را قلقلی کردید نوبت آن می رسد که آنها را به سس اضافه کنید. سس باید حتماً به دمای جوش رسیده باشد و سپس کوفته ها را وارد آن کنید. زیرا در صورت سرد بودن سس، کوفته شل می گردد.
اگر تعداد کوفته ها زیاد است باید آنها را یکی یکی و آرام آرام وارد سس کنید و در جای خود قرار دهید. بعلاوه بهتر است از یک قابلمه بزرگ بهره ببرید که کوفته ها به هم نچسبد یا خیلی به هم نزدیک نباشند.
استراحت کوفته ها
استراحت دادن به کوفته ها یکی از نکاتی است که حتماً باید آن را رعایت کنید. از زمانی که مواد را ورز داده اید و آنها را قلقلی کردید وقت آن می رسد که آن را درون ظرف مناسب و بزرگ قرار داده و سپس روی آن سلفون بکشید.
حال اجازه دهید کوفته ها استراحت نمایند. برای استراحت نیز باید ظرف را به مدت یک ساعت درون فریزر قرار دهید. بعلاوه با این روش می توانید کوفته ها را فریز کنید و هر زمان که تمایل داشته آنها را درون سس قرار داده و سرو کنید.
میزان آب پیاز
میزان آب پیاز می تواند یکی از پیش ار هر چیز باید به پرسش دلایل وا رفتن کوفته چیست پاسخ دهیم. این که چرا کوفته پس از پخته شدن از هم باز می گردد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از چیزهایی که باعث خوشمزه تر شدن کوفته می گردد آب پیاز است. اما در صورتی که آب پیاز زیاد باشد، کوفته وا می رود.
پس بهتر است پیازها را خیلی ریز زنده نکنید تا زیاد آب نیندازد. بعلاوه بهتر است آنها را در ظرفی جداگانه رنده نموده و در صورت زیاد بودن آب آن، میزان اضافی را خالی کنید و سپس باقی آن را به کوفته ها بیفزایید.
جمع بندی
در این مطلب به این پرسش که علت وا رفتن کوفته چیست؟ پاسخ دادیم. در ادامه نیز ترفندهایی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته را نیز توضیح دادیم. همانطور که اشاره شد خیلی از افراد این غذا را به علت سختی در طرز تهیه آن درست نمی نمایند.
حال می توانید به راحتی این غذای خوشمزه و پرطرفدار را تهیه نموده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. بعلاوه همه مواد اولیه آن را می توانید از فروشگاه های خبرنگاران در کمترین زمان تهیه کنید.
منبع: اسنپ مارکت