روسیه آستانه استفاده از سلاح های هسته ای را پایین آورد
به گزارش تور ارمنستان ارزان، رئیس جمهور روسیه همانند دولت آمریکا آستانه تحمل برای استفاده از سلاح های هسته ای در برابر تهدیدات را پایین آورد.
همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، پس از آنکه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سند دکترین هسته ای خود پاسخ هسته ای به حملات با سلاح های متعارف را مجاز کرد روسیه هم آستانه استفاده از این سلاح ها را پایین آورده است.
دکترین هسته ای روسیه
گزارش های رسانه ها حاکی است ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه فرمانی را امضا نموده که به موجب آن ارتش روسیه می تواند در واکنش به حمله با سلاح های متعارف از سلاح های اتمی استفاده کند.
در فرمانی که پوتین امضا نموده آمده در صورتی که حمله صورت گرفته علیه روسیه تهدیدی علیه موجودیت این کشور باشد مسکو می تواند از حمله هسته ای استفاده کند.
همچنین در صورتی که کشوری از سلاح های کشتار جمعی علیه یکی از متحدان روسیه استفاده کند نیز مسکو می تواند از سلاح اتمی استفاده کند.
دکترین هسته ای آمریکا
دولت آمریکا مدت ها پیش از این استفاده از سلاح های اتمی در واکنش به سلاح های متعارف را مجاز نموده بود.
در سند نهایی موسوم به آنالیز شرایط هسته ای آمریکا که بهمن ماه سال 1396 منتشر شد واشنگتن شرایطی را برای پاسخ هسته ای به تهدیدات غیرهسته ای معین نموده بود.
دونالد ترامپ در بیانیه ای درباره دکترین جدید هسته ای خود آورده بود: این نتیجه گیری ها بر ارزیابی های واقع گرایانه از فضای امنیتی دنیا، ضرورت جلوگیری از استفاده از مخرب ترین سلاح های روی زمین و تعهد دیرپای ملت ما بر عدم اشاعه هسته ای استوارند.
در این بیانیه آمده بود: در دهه گذشته، علی رغم کوشش های آمریکا برای کاهش نقش و تعداد سلاح های هسته ای، سایر کشورهای هسته ای ذخائر خودشان را افزایش دادند، اهمیت سلاح های هسته ای در راهبرد امنیتی خودشان را برجسته کردند و در بعضی موارد، سیاست توسعه توانمندی های هسته ای خودشان برای تهدید کشورهای دیگر را دنبال کردند.
با آنکه سند 2018 حاوی بخش هایی جداگانه درباره کره شمالی، چین و ایران بود تمرکز اصلی آن به وضوح روی روسیه و ضرورت توازن قدرت با این کشور است.
در حالی که روسای جمهور قبلی آمریکا استفاده از سلاح های هسته ای را تنها به زمان استفاده کشورهای رقیب از سلاح های کشتار جمعی برای کشتار انبوهی از غیرنظامیان محدود می کرد، در سند جدید برای اولین بار خواسته شده به حملات راهبردی غیرهسته ای پاسخ هسته ای داده گردد.
به عبارت دیگر آمریکا بیان کرد ممکن است از این پس برای تهدیدهایی مانند حمله سایبری به مراکز فرماندهی هسته ای یا زیرساخت های شهری، اعم از شبکه برق یا سامانه کنترل ترافیک هوایی پاسخ با سلاح های هسته ای را در نظر بگیرد.
تمرین جنگ هسته ای
چند ماه پیش رسانه ها گزارش دادند مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در یک تمرین نظامی به ارزیابی آمادگی خود برای پاسخدهی به حمله هسته ای روسیه در اروپا پرداخته است.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اسفندماه سال گذشته گفت: ما یک تمرین کوچک انجام دادیم. سناریوی موجود، اتفاقی در اروپا را شامل می شد و ما در حال اجرا جنگ با روسیه بودیم که مسکو تصمیم گرفت از یک سلاح هسته ای ضعیف علیه سایتی در ناتو استفاده کند. بعد ما وارد رایزنی های متعارف با وزیر دفاع و بعد رئیس جمهور شدیم تا بتوانیم درباره نحوه پاسخدهی تصمیم بگیریم.
تعداد کلاهک های هسته ای آمریکا
طبق گزارش بولتن علوم اتمی که چند ماه پیش منتشر شد، وزارت دفاع آمریکا چیزی حدود 6185 کلاهک هسته ای در زرادخانه های خود دارد که 2385 کلاهک قرار است امحاء گردد و 2050 کلاهک نیز در انبارها نگهداری می گردد. این میزان طی یک سال گذشته بدون تغییر مانده است.
در این گزارش آمده است تعداد بمب های اتمی تاکتیکی در پایگاه های عملیاتی پنتاگون در کشورهای اروپایی 150 عدد است که در یک سال گذشته تغییری نداشته است. این بمب های اتمی که از نسخه های 3 و 4 بمب های تاکتیکی هستند، در 6 پایگاه واقع در 5 کشور اروپایی مستقر شده اند.
از این میان دو پایگاه در ایتالیا و در هریک از کشورهای آلمان، ترکیه، بلژیک و هلند یک پایگاه وجود دارد.
منبع: خبرگزاری فارس