ضعف صنعت گردشگری مازندران چیست؟

به گزارش تور ارمنستان ارزان، خبرنگاران/مازندران فقدان طرح جامع گردشگری و تعدد مراکز تصمیم گیری، ضعف امکانات زیر بنایی و بازاریابی جدی ترین موانع توسعه صنعت گردشگری در مازندران است.

ضعف صنعت گردشگری مازندران چیست؟

علی شفیعی در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه مسائل بسیار زیادی در حوزه گردشگری وجود دارد در ارزیابی موانع توسعه صنعت گردشگری در استان مازندران، اظهار کرد: چون به صورت یکپارچه درحوزه چالش های گردشگری عمل نمی گردد و موضوع دیگر محدودیت اختیارات است که به سازمان گردشگری واگذار شده اما انتظارات در حوزه گردشگری از این سازمان است.

وی گفت: به طور مثال گردشگری سلامت موضوع مهمی است اما زیرساخت آن باید در حوزه فرودگاهی آماده باشد اما وقتی ما هنوز پرواز مستقیم نداریم چگونه می توان به گردشگری سلامت پرداخت و این انتظار را سازمان گردشگری داشت و قصور آن را به پای این سازمان نوشت.

دکتری مدیریت گردشگری ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که مطرح شده، نبود طرح جامع گردشگری است که آسیب های زیادی را به حوزه گردشگری زده و عدم توسعه گردشگری در مازندران از نبود طرح جامع است.

شغیعی ادامه داد: سه سال از بازنگری توضیح خدمات جامع گذشته است بازنگری در تمام استان ها نیز آنالیز شد، تمام ایرادات در آن مورد واکاوی نهاده شد و در شورای برنامه ریزی مصوب شد اما به علت نبود توضیح خدمات صحیح و اصولی و اعتبارات لازم برای آن ابتر مانده است.

وی با تاکید بر اینکه گام اول در توسعه گردشگری توضیح خدمات است توضیح داد: توضیح خدمات هر طرحی قبل از آغاز خدمات ارائه می گردد و سرفصل ها تعیین شده و مهندسین مشاوره برای این تیم ها انتخاب شده و کار اجرا می گردد. اما طرح جامع که از بیشتر استانها ارائه شده خروجی خوبی نداشته است ونقص آن به علت نبود توضیح خدمات اصولی و کاربردی است.

استاد گردشگری دانشگاه مازندران ادامه داد: چهارچوبی که از سوی معاونت گردشگری به استان ها ابلاغ شده خوب بوده است اما موضوع مهم اعتباری است که باید تامین گردد و استاندار باید برای اعتباری که بتواند در نهایت برنامه ها را پیش ببرد اقدام کند.

شفیعی از نبود طرح جامع در سه استان شمالی اطلاع داد و گفت: نبود طرح جامع آسیب های زیادی در حوزه گردشگری به اقتصاد مازندران زده است.

وی ادامه داد: بودجه ای که برای طرح جامع دیده می گردد باید کارشناسی شده باشد، بعلاوه اعتبار هایی که برای طرح جامع بعضی استانها تخصیص یافته بسیار محدود بوده و از جامع بودن تحقیقات برای طرح جامع کاسته است.

استاد گردشگری دانشگاه مازندران با اشاره به اهمیت بروز رسانی طرح های جامع، گفت: چنین طرح جامعی که در گذشته نوشته شده در بعضی استان ها مصوب شده اما باید بازنویسی گردد زیرا منسوخ شده است.

شفیعی با تاکید بر اینکه طرح جامع نباید صرفا مطالعه کتابخانه ای باشد اظهار داشت: باید جلوی این گونه طرح نوشتن را در مازندران بگیریم به طوری که 200 طرح جامع از مازندران اگر بیرون بیاید و همه دسترسی نداشته باشند و قابلیت اجرایی نداشته باشد نقطه ضعف محسوب می گردد؛ طرح جامع باید در خصوص دید همگان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در تمام این سال ها در مازندران مشکل اعتباری نگذاشت طرح جامع برای مازندران رقم بخورد و این کوتاهی شاید از سوی مسئولین دیگری بوده، اما گردشگری باید جوابگو باشد.

این استاد دانشگاه مازندران ادامه داد: اگر یک سرمایه گذار بخواهد وارد استان شده و سرمایه گذاری انجام دهد باید بر اساس طرح جامع بدانیم که چه مکان هایی را برای سرمایه گذاری معرفی کنیم، اما اگر اعتبار کمی برای طرح جامع گذاشته گردد این طرح جامع خروجی نخواهد داشت.

شفیعی با اشاره به اینکه تنها با حضور افراد کاربلد و متخصص به همراه اعتبار مناسب می توان طرح جامع را نجات داد اظهار کرد: افراد متخصص در مازندران با پتانسیل بالا که صلاحیت کافی داشته باشند باید طرح جامع را به دست گیرند و نکته مهم پس از آن، نظارت بر روی کار است که باید به دقت صورت بگیرد.

وی تاکید نمود: بعلاوه باید از حضور تیم های غیرتخصصی که با لابی می خواهند طرح جامع را به دست بگیرند جلوگیری گردد زیرا این امر آسیب زا خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 دی 1400 بروزرسانی: 9 دی 1400 گردآورنده: armeniaro.ir شناسه مطلب: 2251

به "ضعف صنعت گردشگری مازندران چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضعف صنعت گردشگری مازندران چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید