طرز تهیه دیماج قزوینی؛ عصرانه ای دلچسب به سبک قزوینی ها

به گزارش تور ارمنستان ارزان، دیماج یا در گویش محلی دویمج، عصرانه ای دلچسب و مقوی برای قزوینی ها به شمار میرود که در روزهای گرم سال آن را با ابتدایی ترین مواد مانند خرده های نان لواش، دوغ، پنیر کوزه ای، پیاز داغ و سبزی خوردن درست می نمایند. شهرهای ترک زبان مانند زنجان، همدان و تبریز دویماج را بسیار درست نموده و در دورهمی هایشان سرو می نمایند.

طرز تهیه دیماج قزوینی؛ عصرانه ای دلچسب به سبک قزوینی ها

در مطالب قبلی می توانید طرز تهیه دویماج عصرانه تبریزی را بخوانید. قزوینی ها از دیرباز این عصرانه دلچسب را در روز پنجاه بدر؛ پنجاهمین روز از سال نو به نیت بارش باران، فراوانی برکت و با برپایی آئین های مذهبی این دیماج دلچسب را درست نموده و کنار عزیزان شان جشن می گیرند.

با خواندن طرز تهیه دیماج قزوینی، شما هم می توانید این عصرانه خوشمزه و مقوی را برای بچه ها و عزیزان تان با ابتدایی ترین مواد درست کنید.

مواد لازم برای تهیه دیماج قزوینی

  • نان لواش خشک 500 گرم
  • سبزی خوردن خرد شده 300 گرم
  • گردو خرد شده یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • دوغ ترش یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • پیاز بزرگ سه عدد
  • خیار دو عدد
  • پنیر تبریزی خرد شده هشت قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه به اندازه لازم
  • نمک به اندازه لازم
  • زردچوبه به اندازه لازم
  • گلپر به اندازه لازم

طرز تهیه دیماج قزوینی

مرحله اول: مواد لازم را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوینی باید به سراغ آماده کردن مواد لازم بروید. ابتدا برای تهیه پیاز داغ نگینی باید پیازها را ریز خرد کنید. سپس در یک تابه مناسب روغن بریزید تا پیازها را به همراه کمی زردچوبه سرخ کنید. تا سرخ شدن پیازها به سراغ آماده کردن مواد دیگر بروید.

پس گردوها را با یک چاقوی تیز خوب خردشان کنید. گردوها باید به صورتی خرد شوند که هنگام جویدن احساس شوند. سپس سبزی خوردن و خیارها را ریز خرد کنید تا به راحتی با مواد ترکیب گردد.

نکته: با توجه به ذائقه تان تنها می توانید خیار، گوجه و پیازچه برای این عصرانه دلچسب خرد کنید.

مرحله دوم: نان را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوینی به سراغ پایه اصلی این غذا یعنی نان بروید. نان خشک را خرد و سپس الک کنید. الک کردن نان موجب می گردد تا لبه های کلفت و آرد اضافه نان گرفته گردد. دقت داشته باشید برای ترکیب بهتر مواد نباید نان را خیلی خرد یا در اصطلاح له کنید.

نان را در یک ظرف مناسب بریزید. حال کمی دوغ داخل ظرف بریزید در حدی که نان ها کمی تر شوند. اضافه کردن دوغ، دیماج را ترش تر و خوشمزه تر خواهد نمود. اگر علاقه مند به غذاهای قزوینی هستید طرز تهیه خورش قیمه نثار را در خبرنگاران می توانید بخوانید.

نکته 1: ظرف را مناسب با اندازههای گفته شده انتخاب کنید.

نکته 2: با توجه به ذائقه تان آب هم می توانید جایگزین دوغ کنید.

مرحله سوم: مواد را داخل کاسه بریزید

در سومین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوینی باید پیاز داغ کاراملی تان را به همراه روغن آن به نان های خرد شده اضافه کنید. سپس سبزی، گردو و پنیر خرد شده را هم داخل کاسه بریزید. مواد را خوب با دستان تان هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. قزوینی ها برای این عصرانه از پنیر لیقوان تبریزی استفاده می نمایند حال شما با توجه به ذائقه تان می توانید آن را با پنیر کوزه ای یا پنیرهای دیگر جایگزین کنید. طرز تهیه پنیر خانگی تبریز را در خبرنگاران بخوانید.

مرحله چهارم: چاشنی ها را اضافه کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوینی باید به سراغ چاشنی ها بروید. نمک، فلفل، گلپر و نعناع خشک را داخل کاسه بریزید. مواد را کامل هم بزنید. مواد را روی یک سینی بریزید. سینی را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید سینی برای دو ساعت در دمای محیط بماند تا مزه ها به خورد مواد بروند. در آخر خیار خرد شده را هم اضافه نموده و مجدد هم بزنید. برای داشتن یک لقمه عصرانه خوشمزه می توانید طرز تهیه وعده عصرانه با اسفناج را بخوانید که بسیار مقوی و خوشمزه است.

نکته: در صورت اضافه کردن خیار قبل از استراحت، موادتان حالت خمیری به خود خواهد گرفت.

مرحله پنجم: مواد را حالت دهید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوین باید طبق سلیقه تان مواد را شکل دهید. برترین و راحت ترین حالت، استفاده از قالب یا اسکوپ بستنی است. در روشی دیگر می توانید اندازهی از مواد را بردارید. سپس آن را در کف دست تان به شکل های مختلف حالت دهید.

قزوینی ها معمولا دیماج را به شکل گلوله های گرد، کوفته تبریزی یا کُبه حالت می دهند. در نهایت با پیازچه، برگ نعناع تزیین و با هندوانه و انگور در وعده های عصرانه، افطار و سحر سرو می نمایند. از دیگر دستورهای عصرانه خوشمزه در خبرنگاران می توان به طرز تهیه پکوره با آرد نخود اشاره نمود.

نکته 1: در صورت خشکی مواد می توانید کمی دوغ یا آب به آن اضافه کنید.

نکته: اگر شکل دادن مواد دیماج برایتان سخت است می توانید آن را به به همان شکل سرو کنید.

نکات تکمیلی تهیه دیماج قزوینی

دیماج که در فرهنگ لغت با نام و املای دیماج، دویماج یا دیمج هم شناخته می گردد از سبک ترین عصرانه های ایرانی محسوب می گردد که ترک زبان ها آن را به مناسبت های مختلف درست می نمایند. نکات تکمیلی زیر یاری تان خواهد نمود تا مراحل تهیه آن را راحت تر پیش ببرید.

نان دیماج قزوینی

نان سنتی قزوینی برترین انتخاب برای این میان وعده خشک به حساب می آید. در صورت عدم دسترسی به نان قزوینی به راحتی می توانید نان خشک های موجود در بازار را جایگزین آن کنید. نان لواش یا نان های سنتی شهر خودتان هم می تواند انتخاب دیگری را پیش رویتان بگذارد.

چاشنی دیماج قزوینی

دستور غذاهای ایرانی این قابلیت را دارند که با توجه به ذائقه تان چاشنی های آن را تغییر دهید. زیره سیاه، پودر سیر، تخم گشنیز از چاشنی هایی هستند که می توانید به مواد دیماج اضافه کنید تا مزه متفاوتی احساس کنید.

دیماج همدانی

دیماج همدانی یکی از عصرانه های خوشمزه ای به شمار میرود که در تهیه آن نباید تعلل کرد. این دستور با دستور دیماج قزوینی کمی فرق دارد چرا که از سیب زمینی آب پز، روغن حیوانی و پودر گل محمدی خشک شده استفاده می نمایند. از تفاوت های دیگر این دستور به استفاده از پیاز خام به جای پیاز کاراملی اشاره نمود.

نان سنگک مناسب ترین نان برای این دستور محسوب می گردد که باید بعد از خشک کردن، آن را کوبید و با شیر، دوغ یا آب پنیر خیس کرد. مابقی مراحل مانند دستور تهیه دیماج قزوینی است. در صورتی که سیب زمینی علاقه مند هستید حتما طرز تهیه عصرانه خوشمزه با سیب زمینی را بخوانید.

تهیه دیماج زنجانی

شهرهای ترک زبان ایران معمولا این عصرانه سبک و خوشمزه را در وعده های غذایی شان درست می نمایند؛ طرز تهیه دیماج زنجانی مانند دیماج قزوینی است و تنها از نان لواش خرد شده، سبزی معطر خرد شده و آب استفاده می نمایند. پس به راحتی می توانید این دستور را هم امتحان کنید.

اگر این دیماج خوشمزه رو امتحان کردید یا نسخه مخصوص خودتون رو دارید، حتما توی کامنت ها با ما به اشتراک بذارید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 13 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1404 گردآورنده: armeniaro.ir شناسه مطلب: 2770

به "طرز تهیه دیماج قزوینی؛ عصرانه ای دلچسب به سبک قزوینی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دیماج قزوینی؛ عصرانه ای دلچسب به سبک قزوینی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید