چرا صنایع تبدیلی در مازندران پا نمی گیرد؟

به گزارش تور ارمنستان ارزان، رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران بر لزوم راه اندازی کارخانه های صنایع تبدیلی در این استان تاکید نمود و گفت: با وجود استعداد فراوان راه اندازی کارخانه های صنایع تبدیلی در مازندران، عوامل و مسائل زیادی به ویژه مسائل قانونی موجب شده تا هنوز این اتفاق به غیر از صنعت لبنیات، در سایر زمینه ها صورت نگیرد.

چرا صنایع تبدیلی در مازندران پا نمی گیرد؟

رضا اسماعیل زاده کناری در گفت وگو با خبرنگاران با بیان این که لبنیات از لحاظ کارکرد صنایع تبدیلی در مازندران به خوبی در حال فعالیت است، اظهار کرد: جای خالی تکنولوژی فرآوری ضایعات محصولات کشاورزی در مازندران کاملا مشهود است در حالی که نسبت به فعالیت در این امر، زمینه های مناسبی همچون فرآوری سبوس برنج، سبوس تخمیر شده برنج، پوست مرکبات و فراوری پکتین وجود دارد.

فصلی نبودن کارخانه های صنایع تبدیلی در مازندران

وی در پاسخ به این سوال که آیا راه اندازی کارخانه های صنایع تبدیلی و فعالیت آن در مازندران به صورت فصلی خواهد بود یا در تمام سال ادامه دار است، توضیح داد: زمانی که مواد اولیه در فصل تامین آن، به طور کلی تهیه گردد می توان در طول سال فرآوری آن را انجام داد که این امر خود احتیاج به زیرساخت های مورد احتیاج را دارد.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در ادامه با اشاره به مسائل و موانع موجود در راه اندازی صنایع تبدیلی در این استان، گفت: در ارتباط با فرآوری سبوس برنج در تمام دنیا این امر متمرکز صورت می گیرد، بدین معنی که کارخانه شالیکوبی، فراوری روغن، فرآوری سبوس و غیره به صورت یکجا انجام می گردد.

اسماعیل زاده اضافه کرد: در مازندران کارخانه های شالیکوبی به صورت سنتی، پراکنده و نیمه متمرکز هستند و برای تهیه ماده اولیه مورد احتیاج به منظور فرآوری سبوس، به واحدی غیر از این کارخانه ها احتیاج است، در واقع عملا کارخانه های شالیکوبی در این استان امکان اولیه فرآوری را ندارند.

رشد قارچ گونه شالیکوبی های کوچک سنتی!

وی با اشاره به این که کارخانه های شالیکوبی کوچک، قارچ گونه رشد نموده اند و کارخانه مدرنی که بتواند همه آنها را به صورت همزمان انجام دهد، وجود ندارد، توضیح داد: به دلیل این که در مازندران در همان ابتدا مسیر اشتباه طی شده است، این مسائل به وجود می آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در ادامه در پاسخ به این پرسش که برای راه اندازی کارخانه های صنایع تبدیلی، اعطای تسهیلات مزیت محسوب می گردد یا خیر؟ گفت: اعطای تسهیلات اگر بر مبنای در نظر دریافت شرایط مالی، سود اقتصادی، بازار فروش و غیره باشد مطلوب است، اما اگر بدون آنالیز بازار فروش و حساب درست، تسهیلات دریافت نمایند، کار درستی نیست.

اسماعیل زاده اضافه کرد: کارخانه هایی که توانمندی مالی بالایی دارند، در حال فعالیت هستند اما شرکت ها و کارخانه های کوچک با دریافت تسهیلات هزینه های خود را افزایش دادند و قابلیت رقابت ندارند که در این شرایط حتما با شکست روبرو می شوند.

رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مازندران در ادامه با اشاره به این که راه اندازی صنایع تبدیلی در مازندران از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: وقتی یک ضایعات به ارزش اضافه نموده و یا یک ماده اولیه که ارزش کمتری دارد به ارزش غذایی بالاتری تبدیل می گردد، هم از جهت ایمنی و امنیت مصرف نماینده ارزشمند است و هم از بروز ضایعات دیگری که در سیستم فراوری وجود دارد جلوگیری می نماید.

اسماعیل زاده اضافه کرد: به عنوان مثال پوست مرکبات ضایعاتی است که به عنوان مصرف طیور استفاده می گردد، اما حاوی اسانس های طبیعی و پکتین است که با راه اندازی صنایع تبدیلی و استخراج آن، محصولات ارزشمندی به دست می آید.

وی به موانع قانونی موجود در راه اندازی کارخانه های صنایع تبدیلی در مازندران، اشاره و اظهار کرد: موازی کاری بین جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت موجب سردرگمی فراورینمایندگان شده است؛ اگر یک سیاست واحد وجود داشته باشد که مسیر حرکت فراورینماینده از ابتدا تا پایان معین گردد به طور قطع آسان تر به نتیجه خواهد رسید.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران به راه اندازی پنجره واحد اقتصادی در مازندران اشاره و گفت: پنجره واحد اقتصادی به سیر روند صدور مجوزها کاری ندارد و تنها بازدهی و وضعیت اقتصادی موجود به وسیله کارگروه ها را آنالیز می نماید؛ در واقع پنجره اقتصادی هیچ تاثیری در برداشته شدن موانع و مسائل مسیر یک سرمایه گذار ندارد.

اسماعیل زاده با تاکید بر این که مسئولان برای صدور مجوز به منظور جلوگیری از موازی کاری، باید فراوریاتی که متفاوت هستند یا سنخیتی به یک ارگان خاصی دارند را در نظر بگیرند، گفت: باید توجه گردد که صرفا صدور مجوز اهمیت ندارد، این که ارگان صادر نماینده جواز، در قبال صدور مجوز، چه حمایتی می نماید مهم است.

وی اظهار کرد: نکته بسیار مهم دیگر این است که متخصصانی که شرایط صدور مجوز و مباحث کارشناسی را به عهده دارند باید صلاحیت موجود در آن زمینه را داشته باشند، به عنوان مثال در زمینه صنایع تبدیلی مواد غذایی فردی که کارشناس زراعت در سازمان جهاد کشاورزی است نمی تواند موثر باشد، چرا که اطلاعات لازم و کافی را ندارد و در آینده مسائل فراوانی به وجود می آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 3 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: armeniaro.ir شناسه مطلب: 367

به "چرا صنایع تبدیلی در مازندران پا نمی گیرد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "چرا صنایع تبدیلی در مازندران پا نمی گیرد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا صنایع تبدیلی در مازندران پا نمی گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید