بهره برداری از دو سد گابریک و سرنی به هرمزگان جان دوباره می بخشد
به گزارش تور ارمنستان ارزان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان مطرح کرد: احداث و بهره برداری از دو سد سرنی و گابریک تاثیر بسیار خوبی بر حوزه کشاورزی و آب شرب دارد، به گونه ای که استان جان دوباره ای می گیرد.

به گزارش خبرنگاران، به نقل از اداره کل شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان، هوشنگ ملایی اعلام کرد: در حال حاضر سد سرنی در حال آبگیری و سد گابریک در دست احداث است که با استفاده از آنها شاهد تحولات بزرگی در استان خواهیم بود که بر اساس پیش بینی ها تا سال آینده به بهره برداری می رسند.
وی در ادامه اضافه نمود: مطالعه بر روی 10 رودخانه استان در حال اجرا است که به دنبال این هستیم که از ظرفیت بخش خصوصی و دولتی برای احداث آنها استفاده کنیم و در این خصوص نیز در جلسات متعددی صحبت شد زیرا استان هرمزگان در مدیریت آب های سطحی یک مقدار عقب مانده که در کوشش هستیم این عقب ماندگی را جبران کنیم.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به ایجاد فروچاله ها و نشست های دشت میناب اضافه نمود: بعد از دشت میناب در منطقه پارسیان نیز شاهد ایجاد این رخداد هستیم به دنبال آن دشت های شهرستان رودان نیز در وضعیت نا مناسبی قرار دارند و این دوره 17 سال خشکسالی در استان باعث بیلان حدود سه میلیارد متر مکعب در آب های زیر زمینی گردیده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان توضیح داد: سال جاری بیش از 400 تا 500 میلیون متر مکعب بیلان منفی داریم که با توجه به برنامه ای که با جهاد کشاورزی، نظام صنفی و خانه کشاورز ارائه گردیده باید به سمت کشت هایی با مصرف آبی کمتر برویم.
ملایی اضافه نمود: جهاد کشاورزی از آبیاری تحت فشار برای کشاورزان به ویژه در میناب استفاده میکند زیرا بر اساس برنامه های ارائه گردیده به دنبال کاهش 20 درصدی کشت زراعی و کاهش برخی کشت ها مانند هندوانه و ذرت هستیم، همچنین احیای برخی دیگر از گونه ها مانند گندم و کلزا با توجه به احتیاج کشور و مصرف آب کمتر در دستور کار واقع شده است.
وی با یادآوری اینکه دولت خرید تضمینی کشت گندم و کلزا را بر عهده گرفته است، اعلام کرد: در بخش کشت های جالیزی هم در کوشش برای هماهنگی با استان های دیگر هستیم تا مازاد فراوری نداشته و محصول دچار افت قیمت نگردد که در صورت تعادل در فراوری و مصرف میتوان مسائل کشاورزان را کاهش و مدیریت خوبی در بخش اقتصادی کشور داشت.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به شرایط نا مساعد بارشی در پاییز پیش رو توضیح داد: باید در سال زراعی جدید مدیریت داشته باشیم و از چالش ها با کمترین ضرر بگذریم تا کمترین آسیب را در منابع استراتژیک تجدید ناپذیر زیر زمینی داشته باشیم و از سوی دیگر معیشت مردم نیز حفظ گردد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان اظهار کرد: مبحث خشکسالی در استان به صورتی نیست که ترسالی و یا خشکسالی داشته باشیم، این در صورتی است که ما 185 میلیمتر متوسط بارندگی در استان داشته ایم، به این معنا که این میزان بارش از متوسط کشوری حدود 40 درصد پایینتر بوده است.
ملائی اضافه نمود: همچنین به همین میزان بارش به متوسط آسیا حدود یک چهارم و نسبت به اروپا یک سوم است که با توجه به این اعداد باید بگوییم که ما در منطقه خشک قرار گرفته ایم و تر سالی ما همان خشکسالی است.
وی با توجه به پیشینه خشکسالی و کم آبی در استان اعلام کرد: اگر به گذشته نگاهی بیندازیم متوجه میشویم که مردم هرمزگان سازگاری با کم آبی برقرار نموده بودند مانند مردم غرب استان که آب خود را از آب انبارها تامین می کردند یا وجود چاه های طلا به تعداد روزهای سال در جزیره قشم که این نشان از مدیریت خشکسالی و تامین آب در استان در خشکسالی ها و کم آبی ها دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در انتها تاکید نمود: امروز در بخش مصرف ما خواهشمان این است که مردم مصرف را متناسب با فراوری و یا آبی که در اختیار دارند تنظیم نمایند ما از آب می توانیم بهره وری بهتری داشته باشیم مثلا با کشت های گلخانه ای و سیستم های ابیاری تحت فشار استفاده از گونه هایی که مصرف آب کمتری دارند یا اصلاح الگوی کشت در بحث های صیفی جات می تواند یاری کند تا پایداری مناسبی در بخش کشارزی داشته باشیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا