طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی خوشمزه

به گزارش تور ارمنستان ارزان، میرزا قاسمی یکی از خوشمزه ترین و محبوبترین غذاهای شمالی است. برای تهیه میرزا قاسمی شمالی به بادمجان کبابی، سیر، گوجه و تخم مرغ احتیاج دارید.

طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی خوشمزه

میرزا قاسمی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین پیش غذا یا غذاهای محلی شمالی است. شاید شما هم تا به حال به این موضوع فکر نموده باشید که چرا نام این غذا میرزا قاسمی است! طبق روایات؛ این غذا در زمان ناصرالدین شاه توسط محمد قاسم خان والی و حاکم رشت، ابداع شد و توسط او گسترش یافت و به همین دلیل، به نام او نیز نام گذاری شد.

مواد اصلی تشکیل دهنده میرزا قاسمی بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ هستند اما طرز تهیه این غذا در شهرها و روستاهای مختلف کشورمان اندکی متفاوت است.

برای مثال در دستور اصلی تهیه میرزا قاسمی باید از بادمجان کبابی استفاده گردد اما گاهی افراد به دلیل دسترسی نداشتن به منقل و ذغال و یا نگرانی از کثیف شدن اجاق گاز، بادمجان را آب پز نموده یا در فر گریل می نمایند که در این صورت از آن عطر دود عالی و دلپذیر میرزا قاسمی خبری نخواهد بود. همچنین بعضی افراد تخم مرغ میرزا قاسمی را در سرانجام کار روی غذا می شنمایند و آن را به صورت درسته سرو می نمایند اما بعضی دیگر، تخم مرغ را پس از شکستن و وقتی کمی نیم بند شد، سریع هم می زنند و مخلوط می نمایند که در این صورت ظاهر میرزا قاسمی شبیه به می گردد.

در اینجا طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی اصیل را به شما آموزش می دهیم و امیدواریم از تهیه و خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی گیلانی:

بادمجان درشت4 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
سیر3 حبه
تخم مرغ1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی (دل خواه)1-2 ق غذاخوری

طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی:

  1. برای تهیه میرزا قاسمی خوشمزه با بادمجان کبابی ابتدا باید بادمجان ها را شسته و با چاقو یک برش بزنید.
  2. چنانچه به منقل دسترسی دارید، بادمجان ها را روی ذغال کبابی کنید و اگر در منزل هستید بادمجان ها را روی شعله پخش کن قرار داده و با شعله ملایم کبابی کنید.
  3. وقتی پوست بادمجان ها به حالت سوخته درآمد، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک گردد تا بتوانید راحت تر پوست آن ها را جدا کنید.
  4. بعد از پوست دریافت، بادمجان ها را له یا ساطوری کنید و کنار بگذارید.
  5. داخل یک تابه کمی روغن بریزید و سیر رنده شده را داخل روغن تفت دهید و بادمجان کبابی ساطوری شده را به آن اضافه کنید.
  6. بعد از کمی تفت دادن، گوجه فرنگی رنده یا ریزخرد شده را نیز به بادمجان ها اضافه کنید و چند دقیقه باهم تفت دهید تا گوجه ها کمی نرم شوند.
  7. نمک، فلفل و زردچوبه را در همین مرحله اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  8. وقتی بادمجان ها و گوجه ها کمی باهم مخلوط شدند و مزه همدیگر را دریافتد، تخم مرغ را روی آن ها بشکنید و اجازه دهید حالت نیم بند پیدا کند و بعد هم بزنید تا با سایر مواد مخلوط گردد. می توانید به جای هم زدن تخم مرغ، فقط آن را روی گوجه و بادمجان بشکنید و درب ظرف را بگذارید تا تخم مرغ بسته گردد سپس در ظرف سرو کشیده و با نان یا کته سرو کنید.

نکته:

  • بعضی افراد برای رنگ بیشتر، داخل میرزا قاسمی کمی رب گوجه فرنگی نیز می ریزند که این به سلیقه شما بستگی دارد.
  • هرگز به میرزا قاسمی شمالی پیاز داغ اضافه نکنید.
  • می توانید گوجه فرنگی ها را نیز کبابی کنید که به این ترتیب عطر بی نظیری در خانه تان می پیچد.

تهیه و گردآوری: گروه آشپزی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 7 تیر 1400 بروزرسانی: 7 تیر 1400 گردآورنده: armeniaro.ir شناسه مطلب: 2024

به "طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید