چه کسانی با طرح اقدام ملی مسکن خانه دار می شوند؟
به گزارش تور ارمنستان ارزان، دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با اشاره به اینکه طی یک سال و نیم گذشته قیمت زمین حدود 150 درصد افزایش پیدا نموده است، مطرح کرد: طی یک سال و نیم گذشته قیمت مسکن 150 درصد و همچنین قیمت مصالح ساختمانی حدود 120 درصد افزایش داشته است.

نعمت الله ظریف در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: طی پنج سال گذشته دولت راهبردی تحت عنوان مسکن مهر برای رونق صنعت مسکن اتخاذ نموده بود که متاسفانه این طرح پس از گذشت پنج سال مغفول ماند همچنین دولت تصمیم داشت پروژه مسکن مهر را به اتمام برساند و سپس طرح مسکن اجتماعی را که متولی آن اداره راه و شهرسازی است شروع کند که متاسفانه پیروز نشد.
وی اضافه نمود: هدف دولت از ساخت مسکن های ارزان تامین مسکن برای دهک های سه تا شش است که براساس این طرح قرار است ظرف 2 سال آینده 400 هزار واحد در سراسر کشور ساخته گردد.
وی ادامه داد: خوشبختانه پس از گذشت هفت ماه طرح اقدام ملی ساخت مسکن روند صعودی داشته و طبق آمار ارائه شده 400 هزار واحد در دست اقدام وجود دارد که 200 هزار واحد در شهرهای جدید، 100 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر ساکن و 100 هزار واحد در بافت فرسوده و بازآفرینی شهری تحویل داده می گردد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی توضیح داد: تاکنون در چند شهر جدید و نیز برای تعدادی از پروژه های مسکونی متعلق به بنیاد مسکن در تعدادی از شهرهای کشور، مراسم کلنگ زنی با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شده است.
ظریف با اشاره به اینکه چشم انداز خوبی برای توسعه این طرح نسبت به طرح های قبلی وجود دارد، گفت: متناسب با احتیاج هر استان در این طرح تعدادی واحد مسکونی پیش بینی شده که سهم استان خراسان رضوی از این طرح حدود 8000 واحد است که از این تعداد 3000 واحد توسط اداره راه و شهرسازی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه مطابق با تقاضای جامعه، سالانه 75 هزار واحد در استان خراسان باید عرضه گردد که ظرف پنج سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و مردم یک سوم این آمار اجرایی شده است، اظهارکرد: با توجه به رویکرد دولت و هدفگذاری سال رونق فراوری ملی، وزارت مسکن و شهرسازی در کوشش است اهتمام ویژه ای جهت تحرک بخشیدن به فراوری مسکن در کشور به خرج دهد.
ظریف با اشاره به طرح های تشویقی دولت برای پویایی در عرصه مسکن از جمله مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن، بیان نمود: واگذاری زمین و به مشارکت گذاشتن آن توسط دولت به انبوه سازان تحرک بخشیدن به فراوری مسکن در کشور را تقویت می نماید تا سازندگان بتوانند از زمین استفاده نمایند و از این طریق، دغدغه تأمین زمین یا تأمین منابع برای خرید زمین را نداشته باشند.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی توضیح داد: این طرح به گونه ای است که دولت زمینی را در اختیار انبوه ساز برای ساخت پروژه قرار می دهد و پس از اعلام هزینه نهایی پروژه و قیمت گذاری آن سهم، شراکت دولت و بخش خصوصی تعیین می گردد به این منظور که اگر زمینی که دولت در اختیار بخش خصوصی قرار داده مرغوب تر باشد سهم دولت از پروژه بیشتر و اگر زمین از مرغوبیتی کمتری برخوردار باشد سهم انبوه ساز از پروژه نهایی بیشتر است.
ظریف تاکید نمود: هدف دولت از این طرح فراهم کردن موجبات رونق ساخت و ساز است که بر اساس این طرح، ظرف دو سال آینده 400 هزار واحد مسکونی در سراسر کشور ساخته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید بستر لازم برای بخش های خصوصی را فراهم و عرضه مسکن را به گونه ای تعریف کند که مردم برای استفاده مصرفی نه برای سرمایه گذاری مسکن خریداری نمایند، گفت: دولت باید برای تسهیل در روند این پروژه گام های فراتری بردارد به عنوان مثال باید ارائه پروانه ساخت واحد ها را نیز به عهده بگیرد تا انبوه ساز با تمام قوا به ساخت مسکن بپردازد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی ادامه داد: بعضی کارشناسان معتقدند ممکن است تعدادی از انبوه سازان که به دنبال منفعت شخصی خود هستند، نسبت به احتیاج بازار مدت زمان ساخت پروژه را طولانی و از افزایش زمان ساخت پروژه بهره برداری قیمتی نمایند.
وی بیان نمود: اگر افزایش فراوری و عرضه مسکن، بدون اجرای ابزارهای تنظیمی صورت گیرد، منفعتی نصیب خانواده های فاقد مسکن و متقاضیان اصلی این بازار نخواهد شد زیرا مانند اتفاقی که در سال های اخیر اتفاق افتاده است، عمده واحدهای اضافه شده، صرف تقاضاهای سوداگرانه و سرمایه ای خواهد شد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی اظهارکرد: بعضی کارشناسان دیدگاه مثبتی در این زمینه دارند و معتقدند به این دلیل که انبوه سازان از ابتدای پروژه هزینه ای بابت زمین نمی پردازند و تنها 25 الی 30 درصد سرمایه برای ساخت مسکن احتیاج دارند و تسهیلات بانکی نیز در این مرحله سبب ترغیب آنان برای ساخت پروژه می گردد.
ظریف اضافه نمود: اگر مبلغ تسهیلات و همچنین مدت اقساط آن به افراد یا زوجین در شهر تهران و سایر شهرهای کوچک افزایش یابد، به نحوی که سازندگان این تسهیلات را در اختیار بگیرند و به خریداران انتقال دهند که این امر هم بخش عرضه و هم بخش تقاضا را تأمین و تقویت می نماید.
منبع: خبرگزاری ایسنا