احیای ریه آسیب دیده انسان در بدن خوک ها!

به گزارش تور ارمنستان ارزان، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا در آنالیز جدیدی توانستند ریه های آسیب دیده انسان را در بدن خوک ها احیا نمایند.

احیای ریه آسیب دیده انسان در بدن خوک ها!

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینیست، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا (Columbia University) آمریکا پیروز شدند تا ریه هایی که بیش از مقدار برای پیوند زدن آسیب دیده بودند، پس از پیوند زدن به خوک ها احیا نمایند. به گفته پژوهشگران، شاید این روش بتواند تعداد ریه هایی که برای پیوند زدن در دسترس قرار دارند، سه برابر کند.

پس از مرگ انسان، فاسد شدن ریه های او شروع می گردد؛ در نتیجه اگر قرار باشد که ریه ها پیوند زده شوند، این کار باید تا حد امکان زود صورت بگیرد. جیمز فیلدز (James Fildes)، پژوهشگر دانشگاه منچستر (University of Manchester) انگلستان گفت: ریه، اندام پیچیده ای است و یکی از اندام هایی به شمار می رود که حفظ کردن آن سخت است.

بیشتر ریه های اهدا شده، تنها چند ساعت بیرون از بدن نگه داشته می شوند، اما بیشتر آن ها آنقدر فاسد می شوند که برای پیوند زدن ایمن نیستند.

گوردانا وونجاک- نواکویک (Gordana Vunjak-Novakovic)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پزشکان معمولا کوشش می نمایند تا با ابزاری موسوم به EVLP به احیای ریه آسیب دیده بپردازند، اما همین کوشش ها هم می تواند با شکست روبرو گردد.

نواکویک و همکارانش قصد داشتند بدانند که اگر ریه های آسیب دیده، به بدن زنده ای که اندام های آن می توانند مواد مغذی را به درستی انتقال دهند و مواد مضر را حذف نمایند، پیوند زده شوند، عملکرد بهتری خواهند داشت یا خیر.

آن ها برای این کار، از ریه هایی استفاده کردند که از بدن شش نفر خارج شده بودند. پژوهشگران این ریه ها را به مدت 24 ساعت به سیستم گردش خون یک خوک متصل کردند. در این مدت، پمپاژ هوا در ریه، با یاری یک ونتیلاتور صورت گرفت. پژوهشگران از دارو های سرکوب نماینده ایمنی هم استفاده کردند تا از رد شدن بافت پیوندی به وسیله سیستم ایمنی جلوگیری نمایند.

پژوهش پیشین نواکوویک نشان داده بود که این فرایند درمان، عوارض بلند مدتی برای خوک ها ندارد. خوک ها در یکی از آزمایش ها توانستند در حالی که به EVLP متصل بودند، راه بفرایند و غذا بخورند. این ابزار، از ریه های پیوند زده شده به آن ها محافظت می کرد.

همه ریه ها پیش از درمان، قسمت های سفید بسیاری داشتند که نشان می داد ریه در حال مرگ است و نمی تواند اکسیژن کافی را از خون بگیرد، اما پس از 24 ساعت اتصال خوک ها به EVLP، به نظر می رسید که ریه ها احیا شده اند. نواکویک و همکارانش، آزمایش هایی را روی ریه ها انجام دادند و دریافتند که ساختار سلول ها، بافت ها و ظرفیت اکسیژن رسانی آن ها بهبود یافته است. حتی ریه ای که تقریبا دو روز بیرون از بدن بود، با این روش احیا شد.

فیلدز گفت: این نتیجه جالبی بود. من انتظار داشتم که ریه به کلی آسیب ببیند، اما اصلا این طور نشد.

نواکوویک اضافه نمود: ریه ها صد در صد احیا نشدند، اما به این نتیجه نزدیک بودند.

اگرچه ریه ها برای پیوند زده شدن، به قدر کافی سالم به نظر می رسند، اما نواکوویک میخواهد پیش از پیوند زدن آن ها به انسان، آزمایش ها را روی ریه های بیشتری تکرار کند.

این پژوهش، در مجله Nature Medicine به چاپ رسید.

منبع: فرارو
انتشار: 12 آذر 1400 بروزرسانی: 12 آذر 1400 گردآورنده: armeniaro.ir شناسه مطلب: 2222

به "احیای ریه آسیب دیده انسان در بدن خوک ها!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احیای ریه آسیب دیده انسان در بدن خوک ها!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید